keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Arktinen aika


Pariisi oli viime vuonna esillä hätkähdyttävissä uutisotsikoissa useasti. Viime vuosi alkoi ranskalaisten osalta huonosti, terrori iskut pelottivat, mutta joulukuussa solmittu  maailmanlaajuinen ilmastokokous loi taas toivoa sekä ranskalaisille että meille kaikille.

Mekin Liike4k:ssa päätimme viime vuonna, että mietimme ja myös sitoudumme tekemään vastuullista liiketoimintaa. Vaikka yrityksemme on pieni niin haluamme tehdä osamme vastuullisen liiketoiminnan kehittämisen puolesta.  Mitä se sitten meillä tarkoittaa?

Sini Pallasvuo opiskelee Turun Yliopistossa sosiaalipolitiikkaa, mutta on perehtynyt myös vastuulliseen liiketoimintaan ja siksi Sini aloitti aiheesta bloggaamisen viime vuonna.

Ennen bloggaamisen aloittamista asetimme Liike4k:lle vastuullisen liiketoiminnan tavoitteet, joiden toteuttamista seuraamme vuosittain. Olemme jo laatineet yksinkertaiset ohjeet ja noudatamme niitä. Koska olemme pieni ja ketterä yritys, niin uusien asioiden käytäntöön vieminen ja niiden toteutumisen seuranta ei vaadi mammuttitoimenpiteitä, mutta itsekuria kylläkin. Paperia meillä ei haaskata. Lähes kaikki dokumentit ovat sähköisessä muodossa ja printteriä tarvitaan tosi harvoin. Käytämme sähköistä laskutusta ja skannaamme tarvittavat paperit, jotta niitä ei tarvitse lähettää postitse. Näin myös säästämme aikaa eikä roskaakaan juuri synny.  Emme pidä käyttämiämme laitteita turhaan latauksessa vaan sammutamme ne aina, kun niitä ei käytetä. Olemme myös pyytäneet selvityksiä ulkomaisilta yhteistyökump-paneiltamme siitä, miten he toteuttavat vastuullista liiketoimintaa. Haluankin kannustaa PK- ja mikroyrityksiä ympäristötalkoisiin mukaan. Ei ole vaikeaa, mutta tulee hyvä mieli, kun voi vaikka kierrättää tavaran, joka muuten olisi mennyt roskiin. Roskallakin on elämä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti